Blog Nasıl Açılır - Blog Açmak
Blog Nasıl Açılır – Blog Açmak
Blog açmak istiyorum ancak blog nasıl açılır adına yaptığım onca araştırma aklımı karıştırmaktan başka bir işe yaramadı diyorsanız ve gerçekten blog sitesi kurma işlemini basit, akıl karşıtırmayan, takip etmesi kolay bir rehber ile yapmak istiyorsanız,
Blog nasıl açılır, bunun için herhangi teknik bigliye ihtiyaç var mıdır ? veya blog açmak ücretli midir ? gibi sorularınız varsa, en başta söylemeliyim ki kesinlikle doğru adrestesiniz.
İnanın ben de sizin geçtiğiniz yollardan geçtim ve blog açmaya karar verdiğim zamanlarda blog açma adına en ufak bir fikrim dahi yoktu. Hatta blog nedir onu bile bilmezdim.
Elimde olan tek şey ingilizcemdi. Aynı şu an burada okuyacağınız gibi bir rehberi takip ederek yıllar önce ilk blogumu kurdum. Blog ve blogçuluk adına kendimi yıllar içerisinde geliştirdim. Şu anda birden çok blogum var ve hepsiden güzel gelirler elde ediyorum.
Başta yaşadığım sıkıntıları sizler de yaşamayın diye ve bu konuda doğru düzgün bir Türkçe rehber kaynak olmaması nedeni ile, blog nasıl açılır rehberini yazmaya karar verdim.
Size söz veriyorum ki;
Blog açma rehberim tek bir noktayı bile atlamadan, takibi oldukça basit ve anlaşılır bir dilde olacak. Eğer herhangi bir noktada takılsanız bile benden ücretsiz olarak destek alabileceksiniz.

BAŞLAYALIM MI ?

NEDEN BLOG AÇMALISINIZ ?

 1 :  Üretim Yapmak: Eğer ruhunuzda üretim yapma, insana ve insanlığa bir şeyler katma arzusu varsa, blog yazarak, yani bilgi üretimi yaparak bu arzunuzu yerine getirebilirsiniz.
 2 :  Para Kazanmak: Hem bu arzunuzu yerine getirip, hem de yaptığınız bu üretimden ciddi bir maddi gelir elde edeibilirsiniz.
Evet, blog yazarak para kazanmak mümkün. Farkında değilsiniz belki ama emin olun siz bunu zaten hergün yapıyorsunuz ancak kendinize değilbaşkasına kazandırıyorsunuz.

NASIL MI ?

  #   Her gün forum sitelerinde insanların sorularını cevaplıyor musunuz ? Ya da herhangi bir forum alt konu başlığında aktif olarak bir içerik üretiminde bulunuyor musunuz ? Ya sözlükler ( ekşi, uludağ ? )
  #   Hayır mı ? Peki sosyal medyayı her gün akif olarak kullanıyor musunuz ? Bir resim – foto veya yazı yani herhangi bir içerik üreterek ya da en basitinden üretilen herhangi bir içeriği beğenerek veya paylaşarak aktif olarak sosyal medya da var mısınız ?
  #   İşte, siz zaten günlük hayatınızda yukarıda bahsettiğim maddelerden herhangi birini yapıyorsanız, bu üretimin vasıtası ile sizin kazanacağınız parayı siz değil, üretimi yaptığınız siteler kazanıyor.
Oysa ki blog yazarlığı yaparak, yani bir blog açarak başkasına para kazandırmak yerine, verdiğiniz emeğin karşılığını kendiniz kazanabilirsiniz.
 3 :  Fikirlerinizi Dünya İle Paylaşmak: Düşünmeyi, yazmayı, düşündüklerinizi insanlarla paylaşmayı seven biri misiniz ? Eğer öyleyseniz bunu neden sadece çevrenizle kısıtlı tutuyorsunuz ki ? Ya da sözlüklerle, ya da facebook’taki arkadaşlarınızla ? Neden google’a açılmıyorsunuz ?
 4 :  Popüler Olmak: Aslında deneyimlerinizi, uzmanlığınızı, fkirlerinizi insanlarla paylaşarak, kurduğunuz etkileşim sonucu ister istemez bir popülerlik elde ediyorsunuz.

BLOG AÇMAK ÜCRETLİ Mİ ?

BİLGİM VAR ZATEN DİREKT KURULUMA GEÇ >>

Blog oluşturmak için bir çok platfrom var. Ücretli olanlarda var, ücretsiz olanlar da. Tabii bu devirde kimse kimseye ücretsiz hizmet vermeyeceği için haliyle ücretsiz olan platformların da ya kısıtlamarı ya da sizin üzerinizden karları var.
Ancak profesyonel bir blog açmak istiyorsanız Türkiye’de okuduğunuz yüzlerce popüler blog gibi ki buna şu an okuduğunuz blogda dahil, 7/24 yayımda olmak adına bir ücret ödemeniz gerekiyor.
Peki bu ücret ne kadar ? Blog açmak için ne kadar ücret ödemeliyim ? Hemen söyleyeylim: Başlangıç hatta orta seviye için yıllık max.  150-250 TL  arası.

BLOG YAZARAK PARA KAZANMAK MÜMKÜN MÜ ?

BİLGİM VAR ZATEN DİREKT KURULUMA GEÇ >>

Kesinlikle! Blog yazarlığı ile para kazanmak gerçek anlamda mümkün. Öyle olmasa milyonlarca insan bu işle uğraşır mıydı ? Hem de öyle bir kazanırsınız ki, kazandığınız rakamlara siz bile inanamazsınız.
En basitinden şöyle düşünebilirsiniz; bir blog açıyor, blog yazarlığı yapıyor ve yaptığınız üretimle bir kitleye hitap ediyorsunuz, belki yüzlerce, belki binlerce hatta belki yüz binlerce insana hitap ediyorsunuz.
Yani elinizde binlerce kişiye ulaşacak, binlerce kişi üzerinde etki yaratabilecek gerçek bir gücü tutuyorsunuz. Sizce başkalarının kararlarını, düşüncelerini etkileyecek bu güç size para kazandırmaz mı ? Kesinlikle kazandıracaktır.
  #   Ben genel olarak cevap verdim ancak kazanma yöntemlerini detaylı öğrenmek isterseniz, blogdan para kazanma başlıklı yazıya bir göz atın derim. Bir çok yöntem bu yazı da anlatılmış.

BLOG KURMA TEKNİK BİLGİ GEREKTİRİR Mİ ?

Blog oluşturma için herhangi bir kodlama bilgisine ya da ingilizce bilmenize gerek yok. Tek bilmeniz gereken bilgisayar kullanmak. İster 15 yaşında olun ister 65, yazımı takip ederek hiç bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan kolaylıkla blog açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  #   İnanın bana hem ev hanımı, hem de 3 çocuk annesi, hayatında kodlama adına hiç bir bilgisi olmayan ve açtığı blog ile ayda binlerce lira kazanan tanıdığım blog yazarları var.

BLOG AÇMAK İÇİN HANGİ PLATFORMU KULLANMALIYIM

Blog oluşturma adına ücretli ve ücretsiz bir çok platfrom mevcut. Peki siz hangisini kullanmalısınız ? Benim size tavsiyem Dünya’da kurulu olan tüm websitelerin yarısının alt yapısını oluşturan platfrom wordpress olacak. Ki anlatımımı da bu platfrom üzerinden gerçekleştireceğim
wordpress mi blogger mı
WordPress Mi Blogger Mı ?
Peki Diğer Opsiyonlarımız Neler?
Aslında toplamda 3 opsiyonunuz var. 1- Blogger 2- WordPress.com ve 3.WordPress.org. Bu üç opsiyondan ilk ikisi ücretsiz ve üçüncüsü yani wordpress.org ücretli olanı.
Peki Hangi Platfromu Tercih Etmeli ?
1 saniye bile düşünmeden wordpress.org, yani ücretli olan platform derim. Size de onu tavsiye edeceğim ve anlatımımı da bu platform üzerinden yapacağım. Ben de 6 senedir bu platformu kullanıyorum ve tüm platfromların avantajları ve dezavantajlarını en ince detayına kadar biliyorum.
Ve inanın bana eğer bugün ben de bloglarımdan ayda binlerce lira kazanıyorsam, bu tamamı ile kullandığım platforma borçluyum.
Peki Ücretsiz Platformların En Büyük Dezavantajı Ne ?
Blogger ve wordpress.com üzerinden ücretsiz bir şekilde blog oluştuma işlemin 2 büyük dezavantajı var.
 1 :  Her ikisinde de blog adresiniz alttaki gibi olacaktır:
 sizinblogadresiniz.blogger.com  veya  sizinblogadresiniz.wordpress.com 
Yani hiç bir şekilde akılda kalıcılığı olmayanuzunsize ait olmayankurumsallıktan uzak adresler. Neden blog adresiniz seninblogun.com olmak yerine seninblogun.blogger.com olsun ki ?
Ücretsiz olarak sizi bir maliyetten kurtarsalarda, sizin emeğiniz üzerine kendi isimlerini yerleştirerek aslında kendi markalarını pazarlıyorlar.
 2 :  Ücretsiz blog açma platformları aracılığı ile açılan bloglarda para kazanmak mümkün değil.
Çünkü google reklamları ( google adsense ) alt alan adında olan, yani sizinblogadresiniz.blogger.com şeklin de olan sitelerin reklam yayımlama başvurularını %99 ihtimalle onaylamıyor.
Bunlar ücretsiz blog platformlarının onlarca dezavantajından sadece 2 tanesiBlogger Mı Yoksa WordPress Mi? başlıklı yazıda ise derinlemesine bir inceleme yapılmış. Eğer platform konusunda kararsızsanız mutlaka okuyun derim.

BLOG NASIL AÇILIR / ADIM ADIM ANLATIM

  #   Blog sitesi kurma sürecimiz şu şekilde işleyecek; önce bir domain ve hosting satın alacağız ve aldığımız bu domain ve hosting üzerine wordpress alt yapısını kuracağız. Daha yolun başında bilmediğim terimler diye düşünmeyin çünkü hemen açıklıyorum;

HOST VE DOMAİN NEDİR

 Domain:  Sizin adına tescilli alan adıdır. Yani blogunuz.com gibi, blognasilacilir.net gibi ve maliteyide yıllık yaklaşık olarak  20 TL  ‘dir.
 Hosting: : Host ise blogunuzun 7/24 açık kalmasını sağlayan, blog dosyalarını barındırdığınız serverlardır. Sürekli açık kalan bilgisayarlar olarak düşünebilirsiniz.

BLOG NASIL AÇILIR ADIM 1: ALAN ADI (DOMAİN ) BELİRLEME

Bu adımda blogumuz için bir alan adı belirleyeceğiz. Önce bir alan adı belirleyecek ve belirlediğimiz alan adının daha önce başkası tarafından satın alınıp, alınmadığını öğreneceğiz.
  Not:  Bu adımda satın alma işlemi yapmıyoruz!! Satın almayı host ile birlikte yapacağız. Bu noktada sadece bir sonraki adımda hosting ile birlikte alacağımız alan adının başkası tarafından satın alınıp, alınmadığını kontrol edeceğiniz.
 #  Öncelikle buraya tıklayarak alan adımızı sorgulayacağımız adrese gidiyoruz ve karşınıza hemen alttaki resimde gördüğünüz alan adı sorgulama kısmı çıkacaktır. ( Hemen sayfanın üst kısmında zaten )
Blog Nasıl Açılır - Alan Adı Sorgulama
Alan Adı Sorgulama – ( Blog Nasıl Açılır )
 1 : Hemen üstteki resimde yer alana ideal alan adınızı bulun kısmına blogunuz için belirlediğiniz alan adını ( domain adresini ) yazın.
 2 : Ve ardından Alan Adı Arayın butonuna tıklayın.
Ardıdan firma sizi Domain tescil adresine yönlendirecek ve alan adının satın almaya müsait olup olmadığını söylecektir.
Mesela ben deneme amaçlı “blogaalanadimneolsun” yazdım ve sorgulamam sonucunda Evet! Alan adınız kullanılabilir. Başkası almadan siz alın mesajını firma bana verdi.
Blog Oluşturma - Domain Tescil Etme
Domain Tescil – ( Blog Oluşturma )

BLOG NASIL AÇILIR ADIM 2: HOSTİNG VE DOMAİN SATIN ALMA

 1 : Daha sonra tekrar buraya tıklayarak firmanın site adresine tekrar gidiyoruz ve üst menüde yer alan Hosting >> WordPress Hosting sekmesine tıklıyoruz.
( Tabii wordpress hosting paketini seçmemizin sebebi ise, blog açmak için wordpress alt yapısını kullanacak olmamız ve wordpress hosting serverlarının wordpress siteleri için özel olarak optimize edilmiş, yani aynı firmanın diğer web hosting paketlerine göre çok daha hızlı olmasından kaynaklı. )
( Eğer wordpress dışında başka bir alt yapı kullanacaksanız, ki bu yazı blog nasıl açılırı wordpress üzerinden anlatır, joomla ya da php scriptler gibi, o zaman wordpress hosting değil, web hosting paketlerinden herhangi birini alın. )
Blog Yazmak - Hosting Seçimi
Hosting Seçimi – ( Blog Yazmak )
  2 : Ve firma karşımıza özelliklerine göre farklı fiyatlarda toplamda 4 farklı hosting paketi sunuyor. Benim size tavsiyem ise Başlangıç Düzeyi;
Blog açmak için başlangıçta Başlangıç Düzeyi paketi kesinlikle yeterli olacaktır. Keza yeni açılmış bir blogun aylık 25.000 kişilik ziyaret rakamlarına ulaşması biraz zaman alacaktır.
Eğer bu paket blogunuza gelen ziyaretçi sayısını bir süre sonra kaldırmayacak duruma gelirse, yani ziyaretçi sayınız 25.000 kişiyi geçerse, ücretini ödeyip bir üst pakete geçebiliriniz.
Tabii bu tamamı ile sizin insiyatifinize kalmış bir durum. Eğer siz blogunuza kısa zamanda çok fazla ziyaretçi bekliyorsanız, o zaman daha da üst paketlerle başlamalısınız. Deluxe paketi ya da daha üst paketlerlerden bir tanesi ile.
Bu arada hangi paket olursa olsun, en az 1 yıllık satın alımlarda firma bir de alan adını size hediye ediyor. Yani alan adı için bir de ekstradan ücret ödemiyorsunuz.
Blogger Olmak - Hosting Paketi Seçimi
Hosting Paket Seçimi – ( Blogger Olmak )
  3 : Paket seçimini yapıp, Sepete Ekle butonuna tıkladıktan sonra firma size bir sonraki adımda bir de SSL sertifikası ve SiteLock yazımı almak isteyip, istemediğinizi soruyor. Başlangıçta hiç gerek yok.
Google’ın SSL kullanan ( yani https ) sitelere kullanmayanlara göre biraz daha avantaj sağladığı bir gerçek. Bunu göz önünde bulundurup almak isterseniz, Standart SSL sertifikası ekleyin kısmını işaretleyip, bunu da sepete ekeyebilirsiniz.
Tabii bence başlangıç için gereksiz bir yatırım. Paranız boşuna gitmesin derim. Almak istemiyorsanız da hiç bir şey seçmeden direkt Devam diyerek bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
Blog Yazarlığı Yapmak - SSL Sertifikası
SSL Sertifikası – Blog Yazarlığı Yapmak
  4 : Biraz önce sorguladığımız ve satın almaya karar verdiğimiz alan adını buraya yazıyoruz ve uzantısını seçerek Arama butonuna tıklıyoruz. ( Öncesinde alan adının başkası tarafından satın alınıp, altınmadığını kontrol etmiştik. Bu adımda ise belirlediğimiz alan adını satın alacağız )
Domain Uygunluğunu Kontrol Etme - ( Blog Kurma )
Domain Uygunluğunu Kontrol Etme – ( Blog Kurma )
  5 : Zaten daha önce sorguladığımız için firma bize “Evet! Alan Adını Kullanılabilir, Hem de bilin bakalım ne var? Ücretsiz” diye mesaj veriyor ve bu noktada Seçin ve Devam Edin butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.
Blog Kurma - Domain Satın Alma
Domain Satın Alma – ( Blog Kurma )
Ardından karşımıza ödeme dögüsü ekranı geliyor. Burada tekrar yıllık planı seçiyoruz ve böylece alan adını da ücretsiz almış oluyoruz. Keza yıllık alımlar daha düşük zaman periyotlarına göre çok daha hesaplı.
  • Firma 1 yıllık hosting alımlarda bir de alan adı hediye ediyor. Eğer aylık, 3 aylık ya da 6 aylık alırsanız bir de alan adı için ayrı ücret ödersiniz.
  • Google aramalarında üst sıralarda çıkmak zaten en az 5 – 6 ay gibi bir zaman alıyor. Çünkü Google bu şekilde çalışıyor. Bu işin doğası böyle. Kimse bir blog açıp 1  ayda ya da 2 ayda google arama sonuçlarında yer alamaz.
  • Dolayısı ile başlangıçta satın almayı ne kadar uzun ömürlü yaparsanız, uzun vadede sizin için o kadar ekonomil olacaktır.
Blog Sitesi Kurma - Ödeme Döngüsü
Ödeme Döngüsü – Blog Sitesi Kurma
Bu ekranda ödeme döngüsü altında kalan alanlardan, yani arama motoru kaydı ya da güvenlik sertifikası gibi ek seçenekleri satın almanıza, boşuna ekstra masraf yapmanıza hiç gerek yok.
  6 : Arama motoru kaydını ben size zaten anlatacağım ki diğer seçenekler de başlangıç seviyesi için hiç gerekli değil. Dolayısı ile bu adımları seçmeden atlıyor ve sağ tarafta yer alan Ödeme Adımına Geç butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.
Blog Sitesi Açma - Üyelik
Üyelik – Blog Sitesi Açma
  7 : Bir sonraki adımda ise ilk defa blog kurma işlemini gerçekleştirdiğimiz için firma bizden üye olmamızı isteyecektir. Açılan ekranda en alt kısımda bulunan Hesap Olutşurunbutonuna tıklayarak bir hesap oluşturun.
Blog Nasıl Açılır - Fatura Ekranı
Fatura Ekranı – Blog Nasıl Açılı
  8 : Hesap oluşturduktan sonra ise karşınıza Fatura Bilgileri ve hemen onun altında dakredi kart bilgilerinizi gireceğiniz ödeme ekranı gelecektir. Tüm bilgilerinizi girdikten sonra Devam deyin.
Son adımda ise  firma siznden siparişi kontrol etmenizi ve kullanım koşullarını kabul etmenizi istiyor.  “Şunu kabul ediyorum” seçeneğini de işaretledikten sonra Sipariş Ver butonuna tıklayın.
Siparişi Gözden Geçirme - Blog Nasıl Açılır
Siparişi Gözden Geçirme – Blog Nasıl Açılır
  9 : Ve en son ödeme işlemi tamamlandıktan sonra karşınıza teşekkürler mesajıgelecektir. Bu da Hosting ve domain alma işlemlemi tamamdır demek. Artık blog nasıl açılır rehberinde ki bir sonraki adım, yani wordpress kurmaya geçebilirsiniz.

BLOG NASIL AÇILIR ADIM 3: WORDPRESS KURMA YANİ BLOG KURMA

  1 : Ödeme işlemini yaptıktan sonra firmanın sitesine üye girişi de yapmış oluyorsunuz. Bu noktada blog açmak için ilk yapmanız gereken firmanın sitesinde sağ üst köşede bulunan üyelik isminize tıklamanız ve açılan kayan pencerede ise Hesabımı Ziyaret Etbutonuna tıklamanız.
Blog Nasıl Açılır - Hesabıma Git
Hesabıma Git – Blog Nasıl Açılır
  2 : Ardıdan karşınıza açılan sayfadan Yönetilebilir WordPress Web Siteleri seçeneği için Yönet butonuna tıklayarak bir sonraki aşamaya geçin.
Blog Oluşturmak - Yönetilebilir WordPress Web Siteleri
Yönetilebilir WordPress Web Siteleri – Blog Nasıl Açılır
  3 : İlk defa blog kurma işlemini yaptığımız ve daha önce hiç bir wordpress kurulumu yapmadığımız için bu sayfada karşımıza direkt kurulum ekranı gelecektir. Bu kurulum, yani Yeni Yönetimli WordPress seçeneği için Site Ekle butonuna tıklayarak kuruluma geçin.
Blog Kurma - WordPress Kurulum Başlangıç
WordPress Başlangıç ( Blog Kurma )
  4 : Ve Ayarla butonuna tıkladıktan sonra karşımıza 2 seçenek çıkıyor. İlki yeni wordpress sitesi oluştur, ikincisi ise mevcut wordpress sitenize geçiş yapma.
2. Seçenek hali hazırda başka bir hosting firmasında barınan wordpress blogunuzu yeni satın aldığınız bu firmanın sunucularına taşımak için.
Biz ilk defa blog açma işlemi yaptığımız için ilk, yani yeni bir site oluşturuyorum butonuna tıklayarak Başlayın diyoruz ve sonraki adıma geçiyoruz.
Yeni Blog Kurma ( Blog Nasıl Açılır )
Yeni Blog Kurma ( Blog Nasıl Açılır )
  5 : Bir sonraki adımda ise worpress kurulumunun hangi alan adı üzerine yapılacağını seçiyoruz. Bu seçenekten biraz önce satın aldığımız alan adını seçerek, aldığımız hosting paketi ile alan adını bir araya getiriyoruz.
Seçilen Alan Adı Üzerine Blog Kurma - ( Blog Naısl Açılır )
Seçilen Alan Adı Üzerine Blog Kurma – ( Blog Naısl Açılır )
  6 : Blog kurma işlemini yapacağımız alan adını seçtikten sonra ekranı biraz daha aşağıya indirdiğimizde karşımıza bu sefer server lakosyon seçimi geliyor.
  • Veri merkezi olarak Avrupa seçin
  • Blogunuzun yönetim kullanıcı adını kesinlikle “Admin” yapmaktan uzak durun.
  • Sıklıkla kullandığınız bir e-mail adresi verin çünkü siteniz ile ilgili tüm bilgiler ve işlemler o mail adresi üzerinden yürüyecek.
  • Blogunuzun yönetim paneli için şifre seçimini ise kesinlikle kırılması zor bir şifre yapın.
Server Lokasyon Seçimi - ( Blog Nasıl Açılır )
Server Lokasyon Seçimi – ( Blog Nasıl Açılır )
  7 : Tüm bilgileri girdikten sonra Yükle butonuna tıklayarak Kurulumu Gerçekleştirtalimatını verin. Talimatı verdikten sonra karşınıza kurulum sürecini gösteren bir animasyon ekranı gelecektir. Kurulum biraz zaman alacaktır.
Wordpress Kur - ( Blog Nasıl Açılır )
WordPress Kur – ( Blog Nasıl Açılır )
Tamamlandığında ise, karşınıza başlayan butonu çıkacaktır. Bu notkada başlayın butonu tıklayarak bir sonraki adıma geçin.
  8 : Başlayın butonuna tıkladığınızda karşınıza iki seçenek gelecektir. Bu notkada Hayır, teşekkürler butonuna tıklarsanız direkt blogunuzun yönetim paneline gidebilirsiniz.
Aslında şu an blog açma işlemi bitti. Şu an blogunuz yayıma geçti. Siz de yönetim paneline gidip, direkt blogunuzu yönetmeye başlayabilirsiniz.
Fakat firma burada alternatif bir seçenek sunuyor. Oda blog kurulumu hazır bir paket sunmak. Yani tema ve bazı gerekli eklentileri firmanın sizin adınıza kurması gibi.
Dolayısı ile siz başlangıç seviyesinde olan blogger arkadaşlarımın Devam (Sihirbazı başlat) diyerek bu hazır paketten yararlanması daha sağlıklı olacaktır.
Wordpress Hazır Paket Kurlumu - Blog Nasıl Açılır
WordPress Hazır Paket Kurlumu – Blog Nasıl Açılır
  9 : Devam dediğinizde karşınıza blogunu ile ilgili ayarlar sekmesi çıkackatır. Burada 3 seçeneğiniz olacatır;
  • Web sitesi + blog ( Yani ana sayfa kurumsal bir site blog ise /blog uzantısına kurulmuş şekilde )
  • Sadece Blog
  • Online Mağaza
Evet ! Bu blog açma rehberi ile sadece blog kurma değil aynı zamanda bir web sitesi ya da e-ticaret sitesi de yapabiliyorsunuz tabii ki. Ancak biz blog kurmak için burada olduğumuz için Sadece Blog seçeneğini seçerek ve ayarlar / iletişim kısımlarını doldurarak devam ediyoruz
Blog Kurma - Blog Tasarımı Belirleme
Blog Kurma – Blog Tasarımı Belirleme
  10 : Son adım olarak ise, site tasarımı kısmı geliyor. Buradan herhangi bir tasarımı seçebilirsiniz. Merak etmeyin, sonradan tasarımınızı istediğniz gibi tek bir tıklama ile değiştirebiliyorsunuz.
Böylece kurduğumuz bloga hazır bir tasarım giydirmiş oluyoruz. Tabii wordpress’te ücretli, ücretsiz binlerce hatta onbinlerce tema, yani tasarım mevcut. O yüzden istediğiniz gibi bir tasarım bulmak sizin için hiç zor olmayacaktır.
İştem tamamdır ! Blog açma işlemi bu kadar ! Yeni açtığınız blogunuz hayırlı uğurlu olsun ! Blogunuzun yönetim paneline ise;
Adres Çubuğuna: sizinblogunuz.com yazarak blogunuzun ön yüzüne
Yönetim Paneline İse: sizinblogunuz.com/wp-admin yazarak ise blogunuzun yönetim paneline gidebilir ve admin olarak girişi kurulum gerçekleştiriken belirlediğiniz wordpress kullanıcı adı ve şifre ile yapabilirsiniz.

BLOG TASARIMI OLUŞTURMA

Blogunuzun admin paneline giriş yaptıktan sonra sol panelden Görünüm >> Temalarsekmesine gidin ve sağ tarafta açılan ekranın üst kısmında yer alan Yeni Ekle butonuna tıklayın.
Tema Yükleme - Blog Nasıl Açılır
Tema Yükleme – Blog Nasıl Açılır
Ardıdan karşınıza ( En Son sekmesi altında ) wordpress.org tabanında yer alan bugüne kadar kodlanmış bütün hazır tasarımlar çıkacaktır. WordPress.org alt yapsında 4000 üzeri tasarım bulunmaktadır.
Her bir tasarımı incelemek için mouse ile üzerine gelin. Arıdan Kur ve Önizleme butonları karşınıza çıkacaktır. Önizleme butonu ile tasarımın blogunuzda nasıl duracağını inceleyebilir ve beğendiğiniz bir temayı Kur butonunu ile tek bir tıklamayla anında kurabilirsiniz.
Tasarım Seçimi - Blog Kurma
Tasarım Seçimi – Blog Kurma

YAZI YAZMA / İÇERİK YAYIMLAMA

Yine admin panelinizden bulunan sol kısımdan Yazılar >> Yeni Ekle sekmesine gidin. Sağ tarafta açılan ekran, yazılarınızı yazacağınız editor kısmıdır.
Yazı Yayımlama - Blog Oluşturma
Yazı Yayımlama – Blog Oluşturma
 1 : Yazı başlığınızı yazacağınız kısım.
 2 : İçerik kısmını yazacağınız kısım.
 3 : İçeriklerinize resim ekleyeceğiniz kısım. ( Ortam Ekle )
 4 : Yazınızı yayımlayacağınız kısım. İçeriklerinizi yazdıktan sonra Yayımla butonu ile içeriklerinizi yayıma geçirebilirsiniz.
Blog açma rehberim genel olarak bu şekilde. Peki bu noktadan sonra ne var ?
Öncelikle wordpress nasıl kullanılır diye biraz araştırma yapmanız da ve bir kaç video izlemenizde fayda var.
Merak etmeyin. WordPress kullanımı düşündüğünüzden çok çok daha kolaydır. Bir gün içerisinde neyi nasıl yapacağınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
WordPress’e hakim olduktan sonra Blog Açtıktan Sonra İlk Yapılması Gerekenler başlıklı yazıyı takip etmeniz de fayda var. Bu yazının içerisinde google’a kayıt, site haritası oluşturma, gibi bir çok yapılması gereken ilk adımdan bahsedilmiş.
Herhangi bir noktada problem yaşarsanız, iletişim sayfam üzerinden benimle iletişime geçebilir ve benden 7/24 ücretsiz destek alabilirsiniz. İyi Bloglamalar !