15 Ağustos 2017 Salı

Yeni Başlayanlar İçin Blog Nasıl Yazılır.

Blog açma konusunda öğrencilerden ve bazı akademisyen arkadaşlardan gelen soruları bu yazıda cevaplamaya çalışayım.
Blog’lar özellikle kolaylıkla devreye alınmaları, teknik bir bilgiye ihtiyaç olmaması ve RSS gibi teknolojilerle insanların takip etmesini sağlamalarıyla ilgi çekiyorlar.
Beğendiğim ve paylaşmak istediğim bilgileri hızlıca devreye alabildiğim için ben blog yazarlığını tercih ettim. Burası hem öğrencilerime deneyimimi aktardığım bir mecra, aynı zamanda bir not defteri. Hangi yazımı kaç kişinin okuduğunu, hangi arama sözcükleriyle sayfama geldiklerini izleyebiliyor olmam da önemli oldu.
Bence bir blog’da en önemli hususlardan birisi kategori ve etiketlerin düzenlenmesidir. Her blog girdisi, bir veya birden fazla kategori ve etikete sahip olabiliyor. Kategori ve etiketlerin iyi seçilmesi ve düzenlenmesiyle blog daha etkin olacaktır.
Peki nerede ve nasıl blog yazarı olabilirsiniz? Google’un desteklediği blogger/blogspot ve wordpress en popüler ücretsiz blog servisleri. Türkçe arayüzleri de bulunmakta. Bu blog servislerinde nasıl blog açılacağı uzmantv’deki video’larda ayrıntılı olarak ele alınıyor:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder